Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Το τραγούδι της Δανίας στη Eurovision 2013


Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σόου του Dansk Melodi Grand Prix, αποφασίστηκε ότι η Emmelie de Forest θα εκπροσωπήσει τη Δανία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2013 στο Malmö με το τραγούδι "Only Tearsrops" (Μόνο δάκρυα). Τα διαγωνιζόμενα τραγούδια ήταν δέκα και η επιλογή έγινε από το κοινό με τηλεψηφοφορία και από ειδική κριτική επιτροπή.

Η Emmelie δεν έχει κλείσει ακόμα τα 20 και είναι ήδη μια ενεργή τραγουδίστριας για δέκα χρόνια. Έχει τραγουδήσει σε χορωδίες εκκλησιών και αφότου έκλεισε τα 14 η Emmelie συνεργάζεται με το μουσικό Fraser Neill. Μαζί έχουν παίξει και τραγουδήσει για τέσσερα χρόνια σε διάφορα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές και ως εκ τούτου η Emmelie έχει μεγάλη εμπειρία. Το "Only Teardrops" είναι ένα τραγούδι για το οποίο η Emmelie έχει εργαστεί εντατικά με για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ίδια το χαρακτηρίζει ως "μια πραγματικά καλή μελωδία και ένα καλό τέμπο, μελαγχολικό αλλά επίσης δίνει ελπίδα για το μέλλον".

Σε ένα φαντασμαγορικό σόου, εκτός από τα δέκα υποψήφια τραγούδια, εμφανίστηκε ο θρύλος της Eurovision Johnny Logan καθώς και άλλοι νικητές περασμένων χρόνων, αλλά και η Soluna Samay που εκπροσώπησε πέρσι τη Δανία στο διαγωνισμό φέρνοντας τη θλιβερή 23η θέση (δείτε τι έκανε πέρσι η Δανία εδώ και εδώ!).

Η Δανία θα συμμετάσχει στον πρώτο ημιτελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2013 που θα πραγματοποιηθεί στο Malmö της Σουηδίας στις 14 Μαΐου.

Ας δούμε και ας ακούσουμε το τραγούδι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου