Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Το τραγούδι της Αλβανίας στη Eurovision 2013


Η Αλβανία από το 2004 που συμμετέχει στο διαγωνισμό επιλέγει πάντα το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στη Eurovision το Δεκέμβριο μέσω του εθνικού τους διαγωνισμού Festivali i Këngës στα Τίρανα. Φέτος 26 τραγούδια διαγωνίστηκαν από τα οποία τα 17 πέρασαν στον τελικό. Μεταξύ αυτών των τραγουδιών η γνωστή μας Kejsi Tola που εκπροσώπησε τη χώρα το 2009 με το αγαπημένο τραγούδι Carry me in your dreams και η πρώτη εκπρόσωπος της Αλβανίας Anjeza Shahini.

Στο σόου καλεσμένοι ήταν οι νικητές του 2011 από το Αζερμπαϊτζάν Ell και Nikki και η περσινή εκπρόσωπος της Αλβανίας Rona Nishliu. Ένα μήνυμα μετέδωσε επίσης ο επόπτης της Εκτελεστικής επιτροπής του διαγωνισμού της Eurovision κ. Jon Ola Sand.

Πέρυσι η Αλβανία πέτυχε την καλύτερη θέση της μέχρι σήμερα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, την πέμπτη θέση με τη Rona Nishliu και το τραγούδι της Suus (δείτε εδώ και εδώ τι έκανε πέρσι η Αλβανία στο διαγωνισμό!)

Φέτος οι Adrian Lulgjuraj και Bledar Sejko με το τραγούδι "Identitet" (Ταυτότητα) πήραν το εισιτήριο για τη Σουηδία. Τα αποτελέσματα εξαρτήθηκαν μόνο από την ψηφοφορία κριτικής επιτροπής. Ας ακούσουμε το τραγούδι της Αλβανίας που θα διαγωνισθεί στο δεύτερο ημιτελικό στις 16 Μαϊου!

 

1 σχόλιο: